Werkwijze

Stap 1: lees je in 

Lees de informatie achter de links van Infobronnen. Verzamel bruikbare informatie; zowel feiten als meningen in een word documentje. Per bron noteer je interessante argumenten en standpunten. Tip: door met behulp van kleuren aan te geven wat het standpunt is en wat het argument is, maak je het overzichtelijk voor jezelf. Analyseer de argumenten die gegeven worden. Zijn ze overtuigend? Zijn ze aanvaardbaar?

 

Stap 2: bepaal je eigen standpunt

Na over andermans standpunten en argumenten te hebben nagedacht, heb je zelf vast ook een mening. Wat is je eigen standpunt? Noteer dat ook in je documentje. Waarom vind je dat? Maak in je documentje een argumentatieschema waarbij je minstens twee argumenten en één weerlegging (of tegenargument) bij je standpunt formuleert. Bijvoorbeeld:

Standpunt Argument 1 Subargument
     
  Argument 2 Subargument
     
  Weerlegging / Tegenargument  

Houd rekening met de aanvaardbaarheid van je eigen argumenten!

 

Stap 3: schrijf je eigen bijdrage

Begin nu met schrijven. Je schrijft weliswaar voor GoedeVraag.nl, maar in feite is het een minibetoog. Denk dus aan een duidelijke opbouw met een inleiding, een kern en een slot en laat duidelijk je argumentatiestructuur zien. Gebruik signaalwoorden en vergeet stijl en spelling niet. Tot slot, laat zien dat je gebruik hebt gemaakt van verschillende bronnen. Die bronnen kun je letterlijk aanhalen in de tekst, citeren. Denk dan aan correct gebruik van je leestekens! Ook kun je de informatie van anderen in eigen woorden aanhalen. Vermeld dan wel in een noot waar je de informatie vandaan hebt. Wees zorgvuldig in je bronvermelding.

Om je schrijfproduct te na te kijken kun je gebruik maken van de criteria in het onderdeel Beoordeling.

 


Vorige Home Volgende

Nog een webkwestie / webquest doen? Surf naar www.webkwestie.nl

Op- of aanmerkingen? Websites die niet werken? Mail het de webkwestiemaker (klik hier)

Dit werk valt onder een Creative Commons licensie. www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten. Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik. Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten. Er wordt z.s.m. op gehandeld. De afbeeldingen zijn afkomstig van Pixabay en PXhere, Commons.Wikimedia of Microsoft Clipart Gallery, tenzij anders is vermeld.